SESTAVINE:
– ¼ skodelice kokosovega olja
– 2 večja stroka česna, fino narezano
– 2 skodelici kuhane čičerike
– ¼ skodelice limetinega soka
– ¼ skodelice arašidovega masla
– ¼ skodelice kokosovega mleka
– ¼ skodelice sladke čili omake
– ¼ skodelice limonske trave, mleto
– ¼ skodelice listov bazilike, sveže, mleto
– 1 žlico naribanega ingverja
– 2 čajni žlički zelene curry paste
– 1 jalapeno paprika, mleto
– ½ čajne žličke soli
– 1 ščepec kajenskega popra(po želji)
– 1 ščepec čilija v prahu(po želji)
NAVODILO:
Kokosovo olje v ponvi ogrejemo na srednje močnem ognju. Dodamo česen da porjavi in lepo zadiši, 30sekund do 1minute. V keramično skodelico odstavimo česen z oljem in počakamo da se ohladi.
V blenderju ohlajeno mešanico olja in česna, čičerike, limetinega soka, arašidovega masla, kokosovega mleka, sladke čili omake, limonske trave, bazilike, ingverja, curry-jeve paste, jalapeno paprike, soli, kajenskega popera in čilija v prahu dobro premešamo(zmiksamo) da dobimo gladko maso. In Tajski hummus je pripravljen.
Dober tek.