SESTAVINE:
– 2 skodelice polnozrnate moke
– ¾ čajne žličke sode bikarbone
– ½ čajne žličke soli
– 3 banane, pire
– ½ skodelice 100% BIO arašidovega masla
– ½ skodelice sladkorja,
– ½ skodelice rjavega sladkorja
– 1/3 skodelice mleka, lahko nadomestimo z ovsenim,riževim mlekom
– ¼ arašidovega olja
– 2 jajci
– 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
– 1 skodelica čokoladnih kapljic
NAVODILA:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač cca. 20cmx10cm obložimo z peki papirjem in namastimo.
V veliki posodi skupaj zmešamo moko, sodo in sol. V drugi večji posodi bananin pire, arašidovo maslo, sladkor, mleko, olje, jajca in ekstrakt vanilije zmešamo v gladko maso brez večjih grudic.
Mokre sestavine stresemo v posodo z moko in s spatulo v obliki številke 8 nežno premešamo, da se vse sestavine združijo v gladko maso brez grudic moke. V premešano maso vmešamo čokoladne kapljice.
Maso vlijemo v pekač in postavimo v ogreto pečico. Pečemo od 1ure do 1ure in 15 min.
Pečemo do zlato rjave barve. Če se kruh prehitro zapeka pekač prekrijemo z alu folijo.
Po 1 uri peke kruh vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi v pekaču. Po 10 minutah pekač obrnemo na glavo počakamo, da se popolnoma ohladi. Kruh zavijemo v folijo za živila.
Hranimo ga lahko na sobni temperaturi vse do 5 dni.
Dober tek
Vaše mnenje?