SESTAVINE:
– 1½ avokado, zrel
– 1 banana, zrela
– ½ skodelice kakava v prahu, nesladkan
– ½ skodelice arašidovega masla
– ½ sladila po želji( agavin sirup, javorjev sirup, datlejva pasta, med)
– ¼ skodelice mandeljevega mleka (1/2 skodelice če uporabljamo datlejvo pasto)
– ½ skodelice kokosove sladke smetane
NAVODILO:
Vse sestavine stresemo v blender in dobro premešamo. Dodamo več mleka če želimo bolj tekočo zmes. Za polnejši okus po čokoladi dodamo več kakava v prahu. Če okus ni dovolj sladek dodamo več sladila.�Maso razdelimo v 6 manjših skodelic. Pokrijemo s plastično ali »alu folijo« in postavimo v hladilnik za nekaj ur, lahko tudi čez noč.
Ob postrežbi zmešamo žlico arašidovega masla s kokosovo sladko smetano in z žlico nanesemo po vrhu pudinga.
Sladica je pripravljena.
Pa dober tek
Vaše mnenje?