SESTAVINE:
– 250-500g albert piškotov
– 4 žlice arašidovega masla
– 200g masla/kokosove maščobe
– 50g sladkorja
– 300g čokolade za kuhanje
– čokolada v prahu
– 1 dcl mleka, riževo, ovseno,
– kokosova moka, pražen sezam
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Piškote zdrobimo, lahko si pomagamo z blenderjem in jih stresemo v večjo posodo. Maslo stopimo na vodni kopeli in ga dodamo k piškotom. Dodamo tudi sladkor, 50g čokolade v prahu in mleko. Vse skupaj dobro pregnetemo. Masa mora biti ravno prav mokra a ne presuha, da kroglice ne razpadejo. Z rokami oblikujemo kroglice in jih postavimo v hladilnik.
Za preliv uporabimo vodno kopel v kateri smo predhodno stopili maslo. Čokolado zdrobimo in počakamo da se stopi. Čokoladni preliv mora biti srednje tekoč dodamo malo mleka in dobro premešamo. Če je masa preredka dodamo čokolado v prahu.
Pladenj ali večji krožnik prekrijemo z peki papirjem. Kroglice pomočimo v prelivu in jih z žlico nežno postavimo na peki papir. Posujemo z kokosovo moko ali sezamom, lahko pa tudi z lešniki ali lističi mandlja.
Recept je zelo preprost in primern tudi za začetnike. Z količinam ni potrebno izgubljati preveč časa. Vse kar je pomebno je to, da je masa ravno prav trda za oblikovanje kroglic. V primeru, da je presuha dodamo malo mleka, če je premokra pa zdrobimo še nekaj piškotov. Same sestavine lahko tudi spreminjamo namesto sladkorja lahko dodamo med, namesto klasičnih albert piškotov lahko uporabimo tudi biskvit ali katerekoli piškote, ki jih imamo na razpolago. Možnosti je veliko.
Odlična hitra in preprosta sladica, ki bo zadovoljila prav vse sladkosnede.
Vaše mnenje?