SESTAVINE:
2 žlici rastlinskega olja
8 piščančjih stegen, brez kosti, narezani
1-2 česna, fino narezana
2 rdeča čilija (če nemaramo preveč pekoče, odstranimo semena)
2 čajni žlički ingverja, nariban
2 čajni žlički garam masale, začimbna mešanica*
100g arašidovega masla
400 ml kokosovega mleka
400g paradižnika iz konzerve
koriander, narezanpriloga, kuhan basmati riž in praženi arašidi
NAVODILO:
1. Ponev za cvrtje ogrejemo in dodamo 1 žlico olja. Na srednjem plamenu piščanca zlato rjavo prepražimo in odstavimo na krožnik. V ponev dodamo 1 žlico olja, česen čili, ingver in pražimo 1 min.dodamo garam masalo in pražimo še 1 minuto.
2. Vmešamo arašidovo maslo, kokosovo mleko in paradižnik. Piščanec iz krožnika dodamo ko omaka zavre, začinimo z koriandrom. Kuhamo 30 min, da se piščanec skuha in omaka zgosti.
3. Postrežemo z rižem in praženim arašidi, ki jih popražimo na ponvi.
*garam masala,
2 žlici črnega kardamoma, 4 žlice koriandrovih semen, 3 žlice semen kumine, 2 žlici zrn črnega popra, 1 žlica klinčkov, 0,5 cimetove palčke
Kardamom stremo z nožem in izluščimo semena, lupine pa zavržemo. Razlomimo cimet. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri na suho približno 8 minut pražimo vse začimbe (na zmerni temperaturi). Ponev večkrat pretresemo. Začimbe ohladimo, v terilniku ali mlinčku zmeljemo v prah in presejemo. Presejano mešanico uporabljamo kot začimbo.