SESTAVINE:
– Moka po izbiri
– 1 celo jajce
– 1 rumenjak
– 3-4 žlice kisle smetana
– 3-4 žlice medu
– ½ zavitka pecilnega praška
– ½ čajne žličke soli-
– vanilin sladkor
– marmelada
– mandljevo maslo
– arašidovo maslo
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Moko presejmo in dodamo vse sestavine v večjo posodo. Dobro zgnetemo, da testo postane »voljno« in se ne sprijema na roke. Če uporabljamo zrnate moke bo potrebno dodati 1-2 žlici kisle smetane ali jogurta, kar imamo na razpolago. Pripravljeno testo pustimo počivati cca. 60 minut.
Po mizi ali večji deski posujemo moko, da se ob valjanju testo nebi prijemalo na površino mize ali deske. Testo razvaljamo na debelino približno 0,3mm. V naslednjem koraku bomo potrebovali vzorčke za piškote v našem primeru so to rožice. Pekač obložimo z peki papirjem. Piškote postavimo z razmakom 1 cm in pečemo 8-10 minut na 160°-180°. Med peko smo pozorni, saj lahko piškote hitro zažgemo.
Pečene piškote ohladimo in ohlajene namažemo z arašidovim ali mandljevim maslom in zgornji del z marmelado. Seveda lahko piškote namažemo tudi tudi z drugimi namazi.
Vaše mnenje?