SESTAVINE:
– 500g moke-več vrst (pirina, polnozrnata, bela)
– 1 čajna žlička vanilinega sladkorja
– 2-3 dcl mleka
– 1 dcl jogurt/kisla smetana
– 1 jajce
– sladkor
– sol
– kokos
– arašidovo maslo
– ½ zavitka kvasa
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Priprava kvasa:
Polovico kvasa premešamo s toplim mlekom in dodamo žlico sladkorja. Postavimo na toplo in pustimo 10-15 min.
Testo:
Moko presejmo dodamo pripravljen kvas, vanilin sladkor, sladkor, malo soli, 1 dcl jogurta ali kisle smetane, jajce in mleko po potrebi. Testo pregnetemo, ne sme biti trdo ampak rahlo in se nesme sprijemati. Oblikujemo hlebček pokrijemo s kuhinjsko krpo in testo pustimo vzhajati 30-45 min. Vzhajano testo rezvaljamo in namažemo z arašidovim maslom.
Testo namazano z arašidovim maslom zavijemo v rolado in pregnetemo v hlebček in pustimo počivati še 30 min. med tem pripravimo kokosovo polnilo. Stopimo belo čokolado in vmešamo kokos. Polnilo mora biti rahlo po potrebi dodamo žlico ali dve mleka.
Po 30 minutah testo razvaljamo v obliki pravokotnika na debelino od 3-4mm. Narežemo na 10 cm široke trakove in trakove na trikotnike.
Širši del trikotnika namažemo s polnilom, ki smo ga pripravili lahko pa uporabimo tudi marmelado ali čokoladno/lešnikov namaz. Širši del namažemo s polnilom in pričnemo z zavijanjem, končamo z ožjim. Gledamo, da ožji del – špico trikotnika zavijemo tako, da zaključimo na spodnji strani rogljička s tem preprečimo odvijanje med samo peko.
Pladenj obložimo s peki papirjem in rogljičke postavimo z razmakom vsaj 1 cm, da se med peko ne sprimejo.
Rogljičke postavimo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 20-25 min.
Vaše mnenje?