SESTAVINE:
– 4 burger bombetke
– 500g mleto meso goveje/mešano
– 4 rezine sira po želji
– motovilec
– 1 paradižnik
– 1 čebula
– 50-100g Soljenih arašidov
– 2 žlici arašidovega masla
– poper, začimbe po želji
– kečap
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Soljene arašide zdrobimo in dodamo k mletemu mesu. Dodamo arašidovo maslo, poper in začimbe npr. kajenski poper, papriko v prahu, čebulo v prahu, baziliko v prahu…
Mleto meso dobro premešamo in oblikujemo pleskavice, ki naj so malo večje od obsega bombetke, saj se bodo med peko skrčile.
Ponev ogrejemo in premažemo z oljem pleskavice pečemo približno 3-4 minute na vsaki strani. Ko pleskavico obrnemo, pečeno stran obložimo z sirom in pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se sir zacne topiti. Ko so pleskavice pečene na ponvi popečemo še bombetke. Med tem paradižnik in motovilec operemo, olupimo čebulo pripravimo kečap lahko pa tudi majonezo ali drug namaz/dodatek, ki nam najbolje ustreza. Ko so bombetke rahlo zapečene imamo vse sestavine za BURGER.
Burger zložimo v vrstenem redu:
- Zgornji del bombetke
- Dodatki(kečap, gorčica…)
- Sir
- Pleskavica
- Paradižnik
- Solata in čebula
- Namaz po želji npr. majoneza(v našem primeru arašidovo maslo)
- Spodnji del bombetke
Burgerji so pripravljeni, kot prilogo pa lahko servirate pomfri iz sladkega krompirja-RECEPT
Naj vas sestavine pri burgerju ne ovirajo, lahko jih poljubno dodajamo in spreminjamo. Važno je, da med priravo uživamo. PA DOBER TEK
Vaše mnenje?