SESTAVINE:
Pomfri:
2 sladka krompirja, srednje velikosti
2 žlici arašidovega olja
morska sol/kamena sol, sveže mlet črni poperOmaka:
5 posušenih čilijev vrste arbol, z odstranjenim semeni in steblci
1 posušen čili guajillo, z odstranjenim steblcem in semeni
1 skodelica mandljevega masla
¼ skodelice olivnega olja
1 čajna žlička limetinega soka
½ čajne žličke soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
NAVODILO:
Pomfri:
Pečico ogrejemo na 220°C, pekač prekrijemo z peki papirjem. Ko se pečica ogreva splaknemo sladki krompir in ga narežemo na »julienne« trakce. V plastično vrečko stresemo narezan sladki krompir in dodamo 2 žlici arašidovega olja. Dobro pretresemo. Narezan krompir položimo na pekač in pazimo da ima vsak dovolj prostora, da se med seboj ne dotikajo.
Pečemo od 30 do 35 minut, pri 15 minutah jih obrnemo. Pečemo do zlato rumene barve. Odstavimo iz pečice posolimo in popopramo.
Omaka:
Čilije namočimo v kozarcu vrele vode. Namakamo jih dokler niso mehki, približno 10 minut. Vodo odlijemo in čilije skupaj z mandljevim maslom, oljem, limetinim sokom, soljo, česnom in čebulo v prahu postavimo v blender in miksamo dokler ne dobime gladke tekoče mase.
Omaka je pekoča, če ne maraš pekoče lahko nadomestiš čilije z ¼ do ½ čajne žličke mletega čilija, kot sta arbol ali chipotle.
Vaše mnenje?