SESTAVINE:
– 2 skodelici polnozrnate moke
– ¾ skodelice nesladkanega kakava v prahu
– 1 čajna žličko sode bikarbone
– 1 čajna žličko soli
– 1 skodelica čokoladnih kapljic
– 1 ½ skodelice kokosovega sladkorja
– ½ skodelice čežane, banane ali jogurta po želji(npr. jogurt iz kokosovega mleka)
– ½ skodelice 100% mandljevega masla
– 1 ½ žlice vanilinega ekstrakta
– 1 ½ skodelice vode
NAVODILO:
Pečico ogrejemo na 180°. Namastimo dva 20 cm okrogla ali pravokotna pekača. V veliko skledi združimo moko, kakav, sodo bikarbono in sol. V manjši posodi zmešamo olje z mandljevim maslom in dodamo čežano, banano ali jogurt, vodo in vanilin ekstrakt. Imamo mokre in suhe sestavine, ki jih združimo in premešamo. Nežno vmešamo še čokoladne kapljice. Vse skupaj vlijemo v pekač in pečemo 25 minut dokler se testo ne napihne oz. ko zobotrebec zapičimo v testo in potegnemo ven mora ostati čist. Pecivo čez noč postavimo v hladilnik. Sedaj imamo dva peciva in vse kar manjka je glazura.
Vaše mnenje?