Uporabljamo piškotke, ki vam zagotavljajo najboljše doživetje na naši spletni strani. Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, bomo domnevali, da ste z njimi zadovoljni.Ok
Pri nas z nakupom nad 39€ pridobite brezplačno poštnino! Prikaži izbiro >
Naše produkte pošiljamo preko zanesljivega partnerja – Pošte Slovenije Kako hitro?
0 0

No products in the wishlist.

V seznam želja

0 0

No products in the cart.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Znesek: €0.00

Blagajna

  • Domov
  • Produkti
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
Menu
  • Domov
  • Produkti
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
Vpiši se
Wishlist 0
0 0
0 Košarica

No products in the cart.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Znesek: €0.00

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Recepti Vsi recepti

Brownie z banano

Vsi recepti

Brownie z banano

Objavljeno od Arasidi.si / 1926

SESTAVINE:

  • – 185g masla
  • 185g čokolade
  • 85g bele moke
  • 40g kakava v prahu
  • 100g bele čokolade
  • 100g mlečne čokolade
  • 3 večja jajca
  • 275g rjavega sladkorja
  • 1-2 banani
  • karamelizirani arašidi – recept najdeš na koncu video posnetka in v navodilih

NAVODILO ZA PRIPRAVO:

  1. Maslo narežemo na manjše kocke, zdrobimo temno čokolado in vse skupaj postavimo v stekleno posodico in pripravimo vodno kopel. Na majhnem ognju stopimo maslo in čokolado. Po potrebi malo premešamo. Ko sta maslo in čokolada stopljena odstavimo in počakmo da se mešanica popolnoma ohladi. Trenutno je zunanja temperatura pod ničlo tako da lahko posodo postavimo tudi na balkon.
  2. Med tem ko čakamo, da se ohladi pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem.
  3. Moko in kakav presejmo v posodo. Dobro pretresemo da se znebimo večjih grudic moke in kakava.
  4. Mlečno in belo čokolado zdrobimo na majhne koščke.
  5. Jajca in rjavi sladkor postavimo v večjo posodo in z pomočjo ročnega mešalnika dobro stepemo. Volumen mase se mora povečati vsaj za dvakrat in mora biti gosta.
  6. Ohlajeno čokoladno mešanico vlijemo v jajčni mousse in s pomočjo spatule nežno premešamo. Mešamo od spodaj navzgor v obliki številke 8 in med mešanjem obračamo posodo. Mešamo dokler masa ne postane temno rjave barve. Pomebno je da smo nežni in si pri tem postopku vzamemo čas in ne hitimo, da med mešanjem ne izgubimo zračnosti mase.
  7. Pečico ogrejemo na 180°.
  8. Mešanico moke in kakva še enkrat stresemo v sito in enakomerno pretresemo po vrhnjem delu mokre mase.
  9. Vzamemo spatulo in v obliki številke 8 še enkrat nežno premešamo. Še enkrat – potrebno je biti nežen. Z mešanjem prenehamo malo pred tem kot se nam zdi da je potrebno.
  10. V tem koraku dodamo mlečno čokolado(lahko dodamo tudi katero koli drugo čokolado, pisane čokoladne bombončke….). Vse dodatke zopet nežno vmešamo in maso z pomočjo spatule prelijemo v pekač, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.
  11. Prvo polovico mase enakomerno razporedimo po pekaču, prekirijemo z belo čokolado in z prekrijemo z banano narezano na 3-5mm debele rezine. posujemo z črno čokolado in drugo polovico mase nežno razporedimo preko banan in čokolade. Z
  12. Pekač za 25 min postavimo v pečico. Ko čas preteče odpremo pečico in pekač pretresemo. Ča opazimo da je masa tekoča pekač za 5 minut postavimo v pečico. Vrhnji del skorjice mora biti svetleče zapečen. In Brownie je pripravljen.
  13. Med peko hitro pripravimo karamelizirane arašide. Na ponvi zavremo 1 dcl vode in primešamo sladkor cca. 100g (rjavi ali beli). Ko voda začne hlapeti in masa gostiti dodamo 200-300g arašidov. Z pomočjo lesene kuhalnice mešamo približno 5 minut na srednjem ognju. Pazimo, da ne prežgemo sladkorja, ker drugače lahko vse skupaj zavržemo. Ko so arašidi svetleče prekriti z sladkorjem ugasnemo ogenj jih ohladimo in dobro premešamo, da se arašidi ločijo in niso sprijeti. v našem primeru smo jih posuli preko pečenega brownija seveda so pa odlični tudi kot samostojni prigrizek
  14. Počakamo da se ohladi in narežemo na pravokotnike. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo v kateri bodo ostali “sveži” vsaj 14 dni.

Prava sladka eksplozija čokoladnega okusa.

Klasični, sigurno najboljši recept brownija, ki ste ga lahko že zasledili med našimi recepti.
 
Brownie z banano je enak predhodnemu receptu, le da je v maso dodana banana, ki odlično sodeluje s čokoladnimi okusi v samem browniju, Po vrhu brownija so posuti tudi karamelizirani arašidi, ki dodajo na okusu in hrustljavosti.
 
Recept je malo bolj zapleten. Vse kar je pomebmno pri tem receptu je, da slediš navodilom in ne hitiš. Vse je odvisno od priprave in potrpežljivosti med mešanjem sestavin s pomočjo spatule. Če v tem koraku hitiš oz. z maso nisi nežen, se bo brownie sesedel in preprosto nebo tak kot si želiš.
 
Ko so browniji pečeni jih hranimo v neprodušno zaprti posodi do 14 dni. Sam recept je daleč od zdravega, kar pomeni da je sladica nasitna, polna sladkorja, maščobe in energije. Priporočam, da jo postrežemo 3×3 cm košček po kosilu, mogoče s stepeno smetano, ki odlično ublaži sladkost in se odlično poveže z biskvitom.

Spremljal nas tudi na Instagramu in facebooku.

V primeru da recept preizkusiš sam nas označi @arasidisi ali #arasidisi

FACEBOOK: https://www.facebook.com/millnuts 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/arasidisi/

Oznake:čokolada, maslo, arašidovo, pb
Share Post
Biskvit z gozdnimi sadeži in m...
biskvitgsmn

Kategorije

  • Vsi recepti
  • Fitness
  • Slano
  • Smoothie
  • Sladice

Popularni recepti

PIŠKOTI PBJ

27. februar, 2019 Komentarji so izklopljeni za PIŠKOTI PBJ

Piščanec z garam masalo

14. november, 2018 Komentarji so izklopljeni za Piščanec z garam masalo

Arašidova omaka

14. november, 2018 Komentarji so izklopljeni za Arašidova omaka

Kroglice z arašidovim maslom in čokoladnim prelivom

19. november, 2018 Komentarji so izklopljeni za Kroglice z arašidovim maslom in čokoladnim prelivom

ZDRAVE ČOKOLADNE PLOŠČICE Z BIO ARAŠIDOVIM MASLOM

25. december, 2018 Komentarji so izklopljeni za ZDRAVE ČOKOLADNE PLOŠČICE Z BIO ARAŠIDOVIM MASLOM

logo-arasidi-footer

Spremljajte nas na družabnih omrežjih

SPLOŠNI POGOJI | VARSTVO PODATKOV

E-NOVICE

Ne zamudite ničesar!

©2020 Spletna trgovina Arasidi.si - Vse pravice pridržane.