SESTAVINE:
- 250 g bele moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 200 g zamrznejenega sadja v našem primeru gozdni sadeži
- 150 g belega sladkorja
- 1 jajce
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 8 žlic olja
- 150 ml mleka ali jogurta
- 400g masla
- 30g drobno narezane čokolade
- 2 žlici mandljevega namaza
NAVODILO:
- Moko presejemo in dodamo pecilni prašek
- V drugi skledi stepemo jajce, sladkor, vanilijev sladkor, olje in mleko oz. jogurt.
- K zmešanim sestavinami dodamo moko s pecilnim praškom in z pomočjo ročnega mešalnika dobro zmiksamo.
- Masi dodamo 1/2 sesekljane čokolade in dobro premešamo
- Pekač obložimo s peki papirjem in maso vlijemo v pekač
- Po vrhu obložimo z gozdnimi sadeži preostankom čokolade
- Pečico ogrejemo na 190°C in v segreto pečico postavimo pekač in pečemo 20 min
- Pečen biskvit pokapamo z mandljevim namazom
- Narežemo in postrežemo
Zelo okusen biskvit, ki se še posebej prileže po dobrem kosilu. Sam recept je zelo preprost, priprava je hitra in nezahtevna.
Biskvit shranimo v neprodušno zaprto posodo in ga porabimo v 5 dneh. Seveda dvomim da bo zdržal 1 dan.
Oglej si video-recept na Youtube kanalu
Spremljal nas tudi na Instagramu in Facebooku.
V primeru da recept preizkusiš sam nas označi @arasidisi ali #arasidisi
Pa dober tek 🙂