SESTAVINE:
- 250g moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška prašek
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 150g arašidovega namaza
- 40ml olja
- 150g sladkorja
- Višnje, iz kompota
- 3 banane
- 50g čokolade
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
- Pečico segrejemo na 200°C/180°C ventilacijsko, pripravimo 12 posodic za muffine. Seveda lahko uporabimo tudi papirnate.
- Moko, pecilni prašek in sodo bikarbono zmešamo skupaj v večji posodi.
- V manjši posodi zmešamo arašidov namaz, pretlačene banane, olje in sladkor. Dobro premešamo in dodamo k suhim sestavinam.
- Mokre in suhe sestavine premešamo in dodamo mleko. Vse skupaj zopet dobro premešamo.
- Narežemo čokolado in pripravimo sadje/oreščke po izbiri. Mi smo uporabili višnje iz višnjevega kompota.
- V posodico za muffine dodamo 2 žlici mase 3 višnje in prelijemo z žlico mase. Po vrhu posujemo čokolado, seveda pa jo lahko vmešamo tudi v maso.
- Pečemo 20 min oziroma do zlato-rumene barve.
- Muffine lahko shranimo v neprodušno zaprti posodi, saj bodo v njej ostali sveži še 3 dni. Seveda jih lahko tudi zamrznemo za cca. 3 mesece. A rezultat ni najboljši. Sveži muffini so sigurno najboljši 🙂
Muffin je zelo pogosta sladica že v vseh pekarnah in trgovinah. Recept je zelo preprost, kombinacij je neskončno in prav gotovo se najde kombinacija okusov za prav vsakega. Lahko so sladki ali slani. Recept za biskvit ostaja vedno enak, sami pa spreminjate le, s čim jih boste napolnili.
Preizkusi svoj recept in nas označi v svoji objavi @arasidisi, #arasidisi