SESTAVINE:
– 185g masla
– 185g temne čokolade
– 85g bele moke
– 40g kakava v prahu
– 50g bele čokolade
– 50g mlečne čokolade
– 3 večja jajca
– 275g rjavega sladkorjA
– 100g-150g Arašidovega masla
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
- Maslo narežemo na manjše kocke, zdrobimo temno čokolado in vse skupaj postavimo v stekleno posodico in pripravimo vodno kopel. Na majhnem ognju stopimo maslo in čokolado. Po potrebi malo premešamo. Kos ta maslo in čokolada stopljena odstavimo in počakmo da se mešanica popolnoma ohladi.
- Med tem ko čakamo, da se ohladi pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem.
- Moko in kakav presejmo v posodo. Dobro pretresemo da se znebimo večjih grudic moke in kakava.
- Mlečno in belo čokolado zdrobimo na majhne koščke.
- Jajca in rjavi sladkor postavimo v večjo posodo in z pomočjo ročnega mešalnika dobro stepemo. Volumen mase se mora povečati vsaj za dvakrat in mora biti gosta.
- Ohlajeno čokoladno mešanico vlijemo v jajčni mousse in s pomočjo spatule nežno premešamo. Mešamo od spodaj navzgor v obliki številke 8 in med mešanjem obračamo posodo. Mešamo dokler masa ne postane temno rjave barve. Pomebno je da smo nežni in si pri tem postopku vzamemo čas in ne hitimo, da med mešanjem ne izgubimo zračnosti mase.
- Pečico ogrejemo na 180°.
- Mešanico moke in kakva še enkrat stresemo v sito in enakomerno pretresemo po vrhnjem delu mokre mase.
- Vzamemo spatula in v obliki številke 8 še enkrat nežno premešamo. Še enkrat – potrebno je biti nežen. Z mešanjem prenehamo malo pred tem kot se nam zdi da je potrebno.
- V tem koraku dodamo belo in mlečno čokolado(lahko dodamo tudi katero koli drugo čokolado, pisane čokoladne bombončke….) in seveda arašidovo maslo z pomočjo čajne žličke. Vse dodatke zopet nežno vmešamo in maso z pomočjo spatula prelijemo v pekač, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem. Maso enakomerno razporedimo po pekaču.
- Pekač za 25 min postavimo v pečico. Ko čas preteče odpremo pečico in pekač pretresemo. Ča opazimo da je masa tekoča pekač za 5 minut postavimo v pečico. Vrhnji del skorjice mora biti svetleče zapečen. In Brownie je pripravljen.
- Počakamo da se ohladi in narežemo na pravokotnike. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo v kateri bodo ostali “sveži” vsaj 14 dni.