SESTAVINE:
- 370 g bele moke
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke soli
- 250 g masla
- 230 g arašidovega namaza
- 270 g belega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlica mleka (če bo masa pretrda)
- 900 gramov čokoladnih kapljic, v našem primeru na manjše koščke narezana mlečna čokolada.
NAVODILO:
- Pečico segrejemo na 190°C in pekač obložimo s peki papirjem
- V posodi zmešamo moko, sodo bikarbono in sol.
- V večji posodi zmiksamo arašidov namaz in maslo. Z ročnim mešalnikom zmikasmo v gladko zmes cca. 2min
- Dodamo sladkor in stepamo 2 do 3 minute, do svetlješe teksture
- Dodamo jajca in miksamo cca. 1 minuto, dokler vse skupaj ni povsem gladko.
- Presejemo moko, dodamo in mešamo do gladke zmesi brez grudic.
- Če je zmes trda dodamo žlico mleka
- Testo zavijemo v jedilno folijo in ga postavimo v hladilniku za 30 minut naš cilj je da testo postane dovolj hladno in trdno, da je primerno za oblikovanje.
- Testo oblikujte v enakomerne kroglice premera od 1,5 cm do 2 cm in položite na pladenj. Med kroglicami naj bo razmak saj se piškoti v pečici razlezejo
- Pečemo na 190°C, 8 minut. Piškote vzamemo iz pečice in na sredino piškota postavimo čokoladno kapljico. Piškote z čokolado postavimo nazaj v pečico in jih pečemo še cca. 2min.
Piškote shranimo v neprodušno zaprti posodi. Nepogrešljiv dodatek ob kavi, čaju ali kakavu. Seveda pa bodo gostje in otroci nad njimi navdušeni.
Oglej si video-recepte na Youtube kanalu:
Spremljal nas na Instagramu in facebooku za še več odličnih receptov
Kakšen je video recept? Ali kaj manjka? Je video dovolj nazoren in preprost? Piši na info@arasidi.si in dodaj svoje predloge.
v primeru da recept preizkusiš sam nas označi @arasidisi #arasidisi