SESTAVINE:
- 300g mlečne čokolade
- 100g arašidovega namaza
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Oglej si zgornji video in sledi navodilom
Pripravimo vodno kopel. Zgornja posoda se ne sme dotikati vode. Para bo segrevala posodo in posredno kar je v njej. V našem primeru stresemo čokolado in počakamo, da se stopi.
Med tem pripravimo modelčke. V našem primeru smo uporabili modelčke za muffine iz silikona, ki so se res odlično obnesli.
- Korak
V modelček vlijemo večjo žlico čokolade. - Korak
Na sredino dodamo manjšo žlico arašidovega namaza - Korak
Z večjo žlico topljene čokolafe prelijemo arašidov namaz in postavimo na pladenj
Na tak način napolnimo še preostale modelčke. Pladenj postavimo na hladno na balkon, v hladilnik ali v skrinjo. Počakamo čez noč, da se čokolada strdi najmanj 12h. V hladilniku jih hranimo do 7 dni.
Hiter in preprost recept. Potrebujemo le dve sestavini: Čokolado in arašidov namaz. Primeren je za vse sladokusce, ki obožujejo okus čokolade in arašidovega namaza v enem grižljaju. Seveda pa lahko dodamo tudi suho sadje, cele ali mlete oreščke ali sveže sadje
Ne pozabi nas označit v svoji mojstovini #arasidi.si ali @arasidisi