SESTAVINE:
- Moka, 300g
- Sol, čajna žlička
- Pecilni prašek, 10g
- Maslo, 170g
- Sladkor, 200g
- Arašidov namaz, arasidi.si 170g
- Kisla smetana, 120g
- 3 večja jajca
- Mleko, 2dcl
Glazura:
- Kremni sir 200g
- Maslo, 60g
- Arašidov namaz, arasidi.si 270g
- Kisla smetana, 2 žlici
Posip:
- Mlečna čokolada, 300g
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Oglej si zgornji video in sledi navodilom
- V posodo presejmo moko, sol in pecilni prašek
- V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo maslo in sladkor do puhaste teksture. Dodamo jajca, enega za drugim, arašidov namaz, kislo smetano in miksamo do gladke zmesi.
- Združimo mokre in suhe sestavine, dodamo mleko in miksamo do gladke zmesi brez grudic.
- Pekač premažemo z maslom in vlijemo biskvit in ga enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo v ogreti pečici pri 180°C približno 35min. Biskvit je pripravljen, ko vanj zapičimo nož ali zobotrebec in ko ga izvlečemo mora biti čist. Biskvit popolnoma ohladimo.
- Med peko biskvita pripravimo glazuro. V večji posodi z ročnim mešalnikom zmiksamo kremni sir in maslo. Dodamo arašidov namaz, sladkor in ščepec soli. Dodamo še kislo smetano, lahko tudi grški jogurt. Miksamo dokler masa ni popolnoma gladka. Ohlajen biskvit premažemo z glazuro.
- Seseklajmo mlečno čokolado in posujemo po glazuri.
- Torto čez noč pustimo v hladilniku da se ohladi in strdi.
Če ti je video všeč klikni lajk in Subscribe
Za vse ljubitelje arašidovega masla oz. namaza je to prava poslastica, saj ga vsebujeta tako biskvit, kot tudi glazura. Sladica je prava sladka eksplozija za vse ljubitelje okusa arašidov. Priprava je nezahtevna. Čas priprave z ohlajanjem biskvita je 2-3 ure. Torto hranimo v hladilniku.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/millnuts
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/arasidisi
Ne pozabi nas označit v svoji mojstrovini #arasidi.si ali @arasidisi