SESTAVINE:
- Sol,
- Česen, 2x
- Pinjole, 30g
- Bazilika, 50g
- Parmezan, 100g
- Olivno olje, 3-4 žlice
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Oglej si zgornji video in sledi navodilom
- S pomočjo možnarja zdrobimo sol in česen v enotno zmes.
- Dodamo pinjole in jih dobro zdrobimo, premešamo, da dobimo pasti podobno zmes.
- Nato dodamo oprane liste sveže bazilike, premešamo.
- Sledi parmezan.
- In olivno olje
Če ti je video všeč klikni lajk in Subscribe
“Pesto alla genovese” je tradicionalna italijanska omaka za testenine. Omaka izvira iz Genove, katero je glavno mesto Ligurije (pokrajine v Italiji).
Za dober pesto potrebujemo dobre sestavine. Domač slovenski česen, pinjole, kvaliteten parmezan in domače oljčno olje. Skrbno izbrane in kvalitetne sestavine bodo naredile zelo veliko razliko pri končnem produktu. Kvalitetnejše kot so sestavine, toliko boljši bo pesto. Tudi sveža mlada bazilika odigra svojo vlogo pri pripravi.
Sam recept je zelo preprost še posebej, če za pomoč uporabimo blender. Kajti delo z možnarjem je kar naporno in je pravi izziv.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/millnuts
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/arasidisi
Ne pozabi nas označit v svoji mojstrovini #arasidi.si ali @arasidisi