SESTAVINE:
- 500g moke(pirina, polnozrnata)
- 1 liter mleka
- 4 jajca
- 1 vrečka vanilinega sladkorja
- ščepec soli
- 2-3 žlici olja
- arašidovo maslo
- marmelada
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Da so palačinke bolj mehke moko najprej prezračimo s pomočjo sita. Pri našem receptu smo uporabili pirino polnozrnato in pšenično polnozrnato moko v razmerju 1:1. V večjo posodo dodamo jajca in jih z pomočj mikserja zmikasmo. Dodamo mleko, moko, sol, sladkor in 2-3 žlice arašidovega olja. zmiksamo v tekočo maso brez grudic.
Ponev ogrejemo in jo pokapamo z nekaj kapljicami olja in z pomočjo papirnatega serveta razmažemo po ponvi. Z zajemalko maso zlijemo v ponev. Palačinko pečemo dobro minuto in jo nato obrnemo.
Seveda znamo vsi peči palačinke in vsak izmed nas ima svoj način priprave. Če imate kakšno skrivnost dobrih palačink nam jo lahko zaupate in zapišeta pod Vaše mnenje.
Ko so palačinke pečene jih namažemo z arašidovim maslom in marmelado po želji. Na sliki vidite marmelado gozdnih sadežev, ki se s svojo kislostjo odlično ujema z arašidovim maslom.
Vaše mnenje?