SESTAVINE:
• ¼ skodelice kokosovega olja/maščobe
• 1 skodelica arašidovega masla
• 1/3 skodelice rjavega sladkorja
• ½ čajna žlička vanilinega sladkorja ali 1 čajna žlička vanilinega ekstrakta
• 1/2 čajne žličke sode bikarbone
• 1 skodelica leče(konzervirane, odcejena in sprana)
• 3 skodelice ovsenih kosmičev
NAVODILO:
1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj
2. V srednje veliki ponvi stopimo kokosovo maščobo, arašidovo maslo, sladkor in vanillin sladkor/ekstrkat. Dobro premešamo.
3. Ko mešanice prične rahlo vreti dodamo sodo bikarbono.
4. V mešanico stresemo lečo in ovsene kosmiče.
5. Dobro premešamo.
6. Na pekač z peki papirjem razporedimo kosmiče in lečo in pečemo 10 minut.
7. Pekač vzamemo iz pečice in dobro premešamo in pečemo naslednjih 10 minut.
8. Pečemo in mešamo v 10 minutnih intervalih, do zlato-rumene barve. Granolo ohladimo in shranimo v zračno nepropustni posodi.
UPORABA: granolo lahko posujemo po sladoledu, sadnih kupah, dodamo v kroglice ali preporosto dodamo mleko in si jo kot kosmiče privoščimo za zajtrk. Shranjena v zračno nepropustni posodi bo ostala sveža in hrustljava 1 teden.
Vaše mnenje?