SESTAVINE:
– Cca. ½ skodelice medjool datljev, razkoščičenih
– 2/3 skodelice indijskih oreščkov
– 1/3 skodelice makadamije
– 1/3 skodelice mandljevega masla
– ¼ čajne žličke himalajske soli
– 1 čajna žlička vanilinega ekstrakta
– 2 čajni žlički surovega kakava v prahu
– 1/3 kokosovega masla
NAVODILO ZA PRIPRAVO:
Nougat:
Makadamije in indijske oreščke namočimo v topli vodi približno 30 minut. Odlijemo odvečno vodo in oreščkom dodamo 5 datljev in vse skupaj zmiksamo v blenderju. Miksamo toliko časa dokler se oreščki in datlji ne združijo v gosto maso. Maso enakomerno porazdelimo v 10-12 papirnatih posodic za muffine.
Karamela:
6-7 datljev, sol in vanilin ekstrakt zmiksamo v blenderju. Maso enakomerno razporedimo v papirnate posodice v kateri že imamo nougat maso.
Čokolada:
6 datljev, kokosovo maslo in surov kakav v prahu v blenderju zmiksamo v tekočo maso in jo dodamo po vrhu vseh posodic z nougatom in karamelo.
Pred uživanjem vse posodice postavimo v zamrzovalnik za 3h do 6h. Po okusu ima sladica zelo podoben okus pravi stvari – ampak je veliko bolj zdrava.
Vaše mnenje?