Pri nas z nakupom nad 39€ pridobite brezplačno poštnino! Prikaži izbiro >
Naše produkte pošiljamo preko zanesljivega partnerja – Pošte Slovenije Kako hitro?
Facebook Instagram
0 0

No products in the wishlist.

V seznam želja

0 0

No products in the cart.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Znesek: €0.00

Blagajna

  • Domov
  • Produkti
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
Menu
  • Domov
  • Produkti
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
Vpiši se
Wishlist 0
0 0
0 Košarica

No products in the cart.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Znesek: €0.00

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Recepti Vsi recepti

Piščanec z garam masalo

Vsi recepti

Piščanec z garam masalo

14. novembra, 2018 /Objavljeno odArasidi.si / 8260 / 0

SESTAVINE:

2 žlici rastlinskega olja
8 piščančjih stegen, brez kosti, narezani
1-2 česna, fino narezana
2 rdeča čilija (če nemaramo preveč pekoče, odstranimo semena)
2 čajni žlički ingverja, nariban
2 čajni žlički garam masale, začimbna mešanica*
100g arašidovega masla
400 ml kokosovega mleka
400g paradižnika iz konzerve
koriander, narezan

priloga, kuhan basmati riž in praženi arašidi

NAVODILO:

1. Ponev za cvrtje ogrejemo in dodamo 1 žlico olja. Na srednjem plamenu piščanca zlato rjavo prepražimo in odstavimo na krožnik. V ponev dodamo 1 žlico olja, česen čili, ingver in pražimo 1 min.dodamo garam masalo in pražimo še 1 minuto.
2. Vmešamo arašidovo maslo, kokosovo mleko in paradižnik. Piščanec iz krožnika dodamo ko omaka zavre, začinimo z koriandrom. Kuhamo 30 min, da se piščanec skuha in omaka zgosti.
3. Postrežemo z rižem in praženim arašidi, ki jih popražimo na ponvi.

*garam masala,
2 žlici črnega kardamoma, 4 žlice koriandrovih semen, 3 žlice semen kumine, 2 žlici zrn črnega popra, 1 žlica klinčkov, 0,5 cimetove palčke
Kardamom stremo z nožem in izluščimo semena, lupine pa zavržemo. Razlomimo cimet. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri na suho približno 8 minut pražimo vse začimbe (na zmerni temperaturi). Ponev večkrat pretresemo. Začimbe ohladimo, v terilniku ali mlinčku zmeljemo v prah in presejemo. Presejano mešanico uporabljamo kot začimbo.

Oznake:garam-masala, piščanec
Share Post
Quesadilia z 100% arašidovim m...
Smoothie z 100% arašidovim mas...

Vaše mnenje? Prekliči odgovor

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z "obvezno".

Kategorije

  • Vsi recepti
  • Fitness
  • Slano
  • Smoothie
  • Sladice

Popularni recepti

PIŠKOTI PBJ

27. februarja, 2019 0

Piščanec z garam masalo

14. novembra, 2018 0

Arašidova omaka

14. novembra, 2018 0

Bananin kruh z arašidovim maslom

14. novembra, 2018 0

Kroglice z arašidovim maslom in čokoladnim prelivom

19. novembra, 2018 0

logo-arasidi-footer

Spremljajte nas na družabnih omrežjih

Facebook Instagram
SPLOŠNI POGOJI | VARSTVO PODATKOV

E-NOVICE

Ne zamudite ničesar!

©2020 Spletna trgovina Arasidi.si - Vse pravice pridržane.